TIPS voor een sollicitatie

oktober 2, 2015 Geschreven door Marlou - 1 reactie
zwarte jurk zittend

 

 

Wij geven je heel graag deskundig advies!

Tijdens een sollicitatie zijn we bezig de ander te verleiden, nèt als bij het daten. Het verschil is echter dat het bij dating gaat om je persoonlijkheid, je charmes, en hoe je er uit ziet, terwijl bij solliciteren je talent, je deskundigheid en je sociale vaardigheden centraal staan.

1. Draag kleding die je professionele eigenschappen onderstrepen, en leg niet te veel nadruk op je lichaam. Heel lage halslijnen, korte rokken, blote voeten, navels en onderruggen leiden af, en worden op de meeste werkplekken als ongewenst en ongepast ervaren. Dat jij een tattoo of een navelpiercing hebt, is niet het eerste dat een werkgever van je moet weten.

2. Ga je bij een Amerikaans bedrijf solliciteren, check dan vooraf de dresscodes. Mogelijk dien je daar zelfs altijd pantys te dragen of je armen bedekt te hebben.

3. Alles wat leesbaar is, proberen mensen te lezen of te ontcijferen. Terwijl ze daarmee bezig zijn, zijn ze afgeleid, en dat werkt niet in jouw voordeel.

4. Vermijd skinny jeans, maar ook verwassen of beschadigde varianten.  Ga je solliciteren bij een modewinkel waar met name dit soort jeans verkocht worden, draag dan gerust jeans kleding, waarmee je laat zien dat je het aanbod van dat bedrijf begrijpt. Maar zelfs dàn zou ik je adviseren geen kleding te dragen die stuk is.

5. Ben je gewend om veel gel in je haar te doen, matig jezelf dan als je gaat solliciteren. Zorg dat je haar goed zit, maar overdrijf niet. Je hoeft er niet ouderwets bij te lopen, maar besef dat het lachwekkend kan zijn voor de andere partij, als je haar eruit ziet als een helm.

HEEEEEEEEEEL VEEEEEEEL SUCCES!!!