Hoe koop je kleding als je een plus size beauty bent?

juli 14, 2015 Geschreven door Marlou - Geen reacties
Schermafbeelding 2015-07-14 om 10.00.25
TIP 1 
Maak van winkelen een leuke ervaring
Kijk er niet tegen op. Neem een vriendin mee die positief is ingesteld en begin de dag met de instelling dat niets je eronder krijgt vandaag. Beschouw winkelpersoneel als mensen die passie hebben voor kleding en je graag willen helpen om er goed uit te zien. Als dat niet zo is, ga dan naar een andere verkoper.
TIP 2
Let op kwaliteit in plaats van kwantiteit
In plaats van thuis te komen met een stapel slobberige tuttige kledingstukken die je niet goed staan, kun je je geld beter in een paar mooie artikelen van goede kwaliteit steken.
TIP 3
Kijk niet alleen bij de aanbiedingen
Uitverkoop is prima voor iets dat je ook zou hebben gekocht zonder korting, maar kijk ook op de andere rekken. Je moet het zo zien: een paar artikelen van goede kwaliteit waar je je geweldig in voelt en die zeker 3 tot 4 jaar meegaan, zijn een betere aankoop dan 10 of 15 kledingstukken van de uitverkoop die snel slijten en waar je je niet op je best in voelt.
TIP 4
Koop kleding die bij je leeftijd past (dit is belangrijker voor vrouwen). Dit is een goede vuistregel: als iemand die 20 jaar jonger of 20 jaar ouder op dezelfde afdeling winkelt, ga dan ergens anders heen. Je moet er niet te jong uit willen zien en de indruk wekken dat je je leeftijd niet accepteert. Maar je moet ook geen kleding kopen waardoor je er ouder uitziet. Als je het niet zeker weet, kijk dan naar de klanten om je heen. Zijn ze ongeveer even oud als jij?
TIP 5
Zie er goed verzorgd uit. Een vrouw met een maatje meer die naar een vleugje Chanel ruikt, mooi verzorgde nagels heeft en een weelderige bos glanzend haar heeft, wint het altijd van een slank meisje dat eruit ziet alsof ze een douche nodig heeft.
TIP 6
Wees je bewust van de kracht van de fantasie. Soms zie je vrouwen die zo indrukwekkend zijn door hun antieke ketting, hun jaren ’40-tasje, hun op maat gesneden rok en voortreffelijke make-up, dat het even duurt voordat je doorhebt dat ze waarschijnlijk maat 48 hebben. Als je deur uitgaat met het idee dat je er fantastisch uitziet, vinden anderen dat waarschijnlijk ook.
TIP 7
Draag geen te strakke kleding. Tijdens een onderzoek waarbij twee vrouwen naast elkaar werden gezet, waarbij de één kleding van haar maat droeg en de ander te kleine kleding, dacht 97% dat de vrouw met te strakke kleding een grotere maat had dan ze in werkelijkheid had. Te strakke kleding zorgt er niet alleen voor dat delen van je lichaam uitpuilen, het maakt het ook erg moeilijk om te buigen, zitten of zelfs lopen!
TIP 8
Mooi haar helpt enorm. Het corrigeert je maat. Gezette vrouwen met kort jongensachtig kapsel accentueren een vol rond gezicht. Schouderlange krullen zijn waarschijnlijk het beste, maar elk type vol glanzend haar is een goede aanvulling op ronde mollige schouders en grote boezem.
TIP 9
Een décolleté is een wapen dat je altijd mag inzetten. Een mooi verzorgde en gehydrateerde borstpartij, die er niet uitvalt, maar net over een ronde hals komt kijken of tussen de losgeknoopte randen van een goed zittende blouse te zien is, doen de meeste mensen je andere lichamelijke onvolkomenheden vergeven.
Het leven is te kort om verdrietig te zijn. Iedereen heeft ups en downs. Je uitstraling is veel belangrijker dan je maat, dus accepteer jezelf en lach het leven toe!
Vergeet nooit dat de binnenkant het belangrijkste is. Leer van jezelf te houden, je kleding is de kers op de taart.