KLEED JE SLANK

mei 28, 2015 Geschreven door Marlou - Geen reacties

Vragen je vriendinnen regelmatig of je bent afgevallen of juist aangekomen?

Dat komt waarschijnlijk door je kleding want met kleding kun je meer doen dan je denkt. Daarom is het belangrijk je bij het kiezen van kleding niet alleen af te vragen of je het mooi vindt, maar ook wat voor effect het kledingstuk heeft. Lijk je er slanker in? Kleedt de kleding mooi af?

TIPS

1. Kies je kleding niet te strak.

Strakke of te kleine kleding accentueert vetrolletjes. Vermijd daarom strakke rokken en broeken,  maar ook te strakke t-shirts en truien. Is een kledingstuk je in de loop van de tijd te klein geworden, wees dan eerlijk tegenover jezelf en hang het kledingstuk even weg, totdat je weer de juiste maat ervoor hebt.

2. Vermijd wijde kleding

Te strak is uit den boze, maar ook te wijde kleding helpt je figuur niet. Vermijd wijde en flodderige kledingstukken. Denk niet dat wijde kleding verhult. Het gaat er juist om een slank silhouet te creëren. En dat creëer je met losse, fladderende kledingstukken nu juist niet.

3. Kies zorgvuldig de juiste maat

Kies de maat met zorg. Koop niet zomaar een maat omdat je die altijd draagt, maar probeer ook de andere maten van hetzelfde kledingstuk. Maak er een gewoonte van direct al verschillende maten naar het pashokje mee te nemen. Alleen door te vergelijken zul je begrijpen, welke maat je het meest flatteert. Kleding kopen luistert heel nauw. Koop geen kleding die niet goed valt of past. Het komt je figuur niet ten goede.

4. Mooi zwart

Iedereen weet het maar we herhalen het toch nog maar even: de slank afkledende kleur bij uitstek is zwart. Met andere donkere kleuren bereik je overigens hetzelfde effect (nachtblauw, donkerbruin, donkergroen). Voor een optimaal resultaat kies je niet alleen een donkere broek of rok, maar combineer je die ook met een donker truitje of jasje. Slanker kan niet!

5. Kies ‘slanke’ materialen

Ook de juiste materialen helpen een handje. Vermijd dikke materialen en kies voor gladde, effen en niet al te dikke stoffen. Echt! Het scheelt.

6. Verticale strepen maken slank

Verticale strepen maken langer horizontale strepen maken breder. Kies je voor een streep, ga dan dus verticaal. Overigens geldt dit niet alleen voor strepen; ook een lange ketting bijvoorbeeld doet je bovenlichaam langer lijken. En zo maakt een V-hals slanker dan een ronde hals vooral als je grotere borsten hebt.

7. Speel met lengte

Eigenlijk hebben we het al gezegd: slank kleden gaat vooral ook om ‘je langer kleden’. Hoe langer je lijkt, hoe slanker. Het is allemaal een kwestie van proporties. Draag je broeken lang, dus niet op of boven de enkel maar ruim op de schoen. Hoge tailles geven ook het idee dat je langer bent. Lage tailles werken meestal niet flatterend. Maar let op als je wat kleiner bent dan maken lange kledingstukken je juist nog kleiner.

8. Ga voor hakken

Net zoals een lange broek zorgen ook hakken voor een lang en dus slanker silhouet. Kies dus als het even kan, voor een hak.

9. Wees verstandig

Laat je niet meeslepen door modes en trends. Kies kledingstukken die jou flatteren, ook al is de mode van het moment nog zo leuk. Een goed voorbeeld zijn topjes en jurkjes met een heel hoge, gerimpelde taille. Rond de borsten zitten deze topjes en jurkjes strak en naar beneden toe waaieren ze uit. Hoe schattig ze ook zijn, ze flatteren maar zelden.

10. Ken je zwakke plekken

Je zwakke plekken kennen en camoufleren, is een van de grootste geheimen van je slank kleden. Camoufleren doe je bij voorkeur met donkere effen kleuren. Vind je bijvoorbeeld dat je kuiten wat aan de dikke kant zijn maar heb je slanke dijen, accentueer dan je dijen en camoufleer je kuiten. Een broek die mooi aansluit op de dijen en onder de knie lichtjes uitloopt, is in dit geval het ideale model. Heb je slanke benen maar zware enkels, dan is een lange broek natuurlijk perfect. Draag je een rok, vermijd dan schoenen met een bandje rond de enkel. Een jurk met een licht uitwaaierende rok is ideaal om ronde heupen of dikke billen te verdoezelen. Als je die delen van je lichaam die je te stevig aan de maat vindt, weet te camoufleren, zal je in zijn totaliteit een slankere indruk maken.